Центар за културу „Драган Кецман“ Кучево, под различитим називима, последње четири деценије носилац је свих културних дешавања у граду и на подручју целе општине Кучево.

Установа је организатор Смотре изворног народног стваралаштва Хомољски мотиви и Meђународног фестивала телевизијског етнолошког филма – ФЕСТЕФ. Oд битнијих програма која се одржавају сваке године издвајамо организацију или суорганизацију манифестација: Позоришне свечаност „Жанки у част“ у Раброву, Општинска смотра дечјег изворног стваралаштва, Такмичење села општине Кучево, Општинско такмичење рецитатора.

У редовне активности Центра убрајају се рад Фолклорног ансамбла, Аматерског позоришта, Дечјег хора „Иван и његови клинци“ и Ликовног клуба.

Током године Установа организује радионице, ликовне изложбе, књижевне вечери, концерте, трибине, позоришне представе и друге програме, како аматерских, тако и професиналних стваралаца.

Такође, простор Центра за културу користи се за свечаности, програме и активности других установа и организација.

Зграда Центра за културу налази се на главном градском тргу и има три нивоа. На првом нивоу налазе се улазни хол који по потреби служи као додатни галеријски простор, велика сала са 450 седишта и позорницом површине око 120 квадрата, затим, галерија и помоћне просторије.

На другом нивоу зграде налази се мала сала за састанке, сликарски атеље и канцеларијски простор, док се на трећем спрату налазе просторије Библиотеке Никола Сикимић Максим“ и диско сала коју користе групе за рекреацију и Флоклорни ансамбл.

Укупна корисна површина зграде је око 2.500 квадата.

Директор установе је Златан Забуковец, дипломирани правник

Број и структура запослених у Центру за културу „Драган Кецман“ Кучево:
– Запослени у сталном радном односу: 6
– Радно ангажовани: 43
Подаци се односе на фебруар 2022. године.
 

Пратите нас и на друштвеним мрежама: