Дечји хор "Иван и његови клинци"

Дечји хор „Иван и његови клинци“ из Кучева, постоји и ради већ пет година. Његово постојање никада није долазило у питање пре свега  захваљујући великој вољи, ентузијазму, таленту и огромној љубави према музици. Свакичлан санестрпљењем чека пробу на којој деца не само да певају, већ се и међусобно друже, стичу нова знања, оплемењују се.

   Хор је специфичан јер једини у Србији на репертоару има најлепше евергрин мелодије с наших простора. Као такав примећен је и с одушевљењем прихваћен од стране надалеко познатих уметника: Ђорђа Марјановића, Микија Јевремовића, Миње Суботе, Гордане Стојићевић, Светлане Арсић, Предрага Цунета Гојковића, Жарка Данчуа и многих других. Ђорђе Марјановић је од самог почетка уз хор „Иван и његови клинци“, пружа им безграничну љубав и подршку, гостује на скоро сваком њиховом концерту што чланове хора чини веома срећним и врло почаствованим. На неки начин се може рећи да је хор управо због Ђорђа и настао.

„Иван и његови клинци“ се издвајају из осталих хорова. Они нису класичан хор који броји 50 или 100 чланова. Њих има само тринаест, дванаест девојчица и један дечак. Симболички овај Хор је замишљен као лептир, а дечак који стоји у средини чини тело лептирића. Без обзира на мали број чланова, о томе како звуче  похвале су изрекли многи стручњаци.

У протеклих пет година, „Иван и његови клинци“ имали су много концерата, како у свом Кучеву, тако и широм Србије. Запажени су били њихови наступи на рођенданским концертима Ђорђа Марјановића у Руском дому у Београду, и на солистичком концерту Микија Јевремовића у Дому синдиката...