ИГРЕ И ПЕСМЕ НАШЕГ КРАЈА НА СЕМИНАРУ У ВИЋЕНЦИ

На 5. Семинару српских игара и песама за уметничке руковоидиоце и играче фолклорних ансамбала, који се ових дана одржава у Вићенци (Италија), полазници ће обрађивати и српске игре и песме Хомоља и Звижда.
У оквиру семинара одржаће се и промоција књиге: "Народне игре Хомоља и Звижда" аутора Дејана Трифуновића. Ово издање Центра за културу "Вељко Дугошевић" Кучево је резултат теренских истраживања које је аутор радио на нашем терену, ау оквиру програма Смотре народног стваралаштва "Хомољски мотиви".
По речима Јасмине Благојевић, директорке Центра за културу Кучеву, овим се мисија очувања и афирмације нашег музичког наслеђа наставља. Након промоције и семинара у Кучеву, Панчеву и Вићенци, игре и песме нашег краја, биће представљене и у другим градовима у земљи и ван њених граница.
 

ПЛАКАТ 52. СМОТРЕ

Представљамо плакат 52. Смотре народног стваралаштва "Хомољски мотиви" 2019.
 
На плакату је фото наше суграђанке Тамара Новаковић, Мис Планет Србија. Ова Тамарина фотографија, у нашој народној ношњи, снимљена је у Камбоџи на недавно одржаном избору за Miss Planet.
 
Тамара Новаковић је иначе ПР полуфиналног избора за Мис Србије у Кучеву, као и заштитно лице 52. Смотре "Хомољски мотиви".
 
Јоргованска ноћ - избор за Мис Јоргована Кучево, први полуфинални избор за Мис Србије 2019, заказана је у Кучеву, за петак, 31. маја 2019. године, у 21.30 часова, у оквиру програма 52. Смотре народног стваралаштва "Хомољски мотиви".

 

РАДИОНИЦА ИГРЕ ЗВИЖДА И ХОМОЉА

НАРОДНЕ ИГРЕ ЗВИЖДА И ХОМОЉА, кореографска радионица Дејана Трифуновића за уметничке руководиоце и кореографе.
Петак, 31. мај 2019.
Од 10 часова у Центру за културу Кучево.
Представљање другог, допуњеног издања истоимене публикације.
Пријаве су у току.
Радионица је бесплатна.
Информације и пријаве на E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
или на телефон 012/852-466

Додатне информације