ГСУ - ИЗЛОЖБА ВЕРИЦЕ И КОСТЕ АНДРЕЈЕВИЋ

У Галерији савремен уметности Центра за културу Кучево, излагаће почетком септембра брачни пар Верица и Коста Андрејевић из Кучева.
Сви заинтересовани ће њихове радове моћи да погледају од 10. до 20. септембра 2019. године.
"... Верица Андрејевић рођена је 1951.године у Београду,а данас живи у Кучеву. Сада је пензионерка и своје пензионерске дане проводи бавећи се уметносцу. Слика и ствара слике са концима. Спајањем нити конца разних боја и лепљењем истих, добија слику. Уместо боја и четкице, она ради концем. Техника рада јој се допала јер је испуњава, чини задовољном, инспирише је, опушта и чини срећном. Ствара дела остају да красе просторије, галерије, домове. Ради слике од 2017 године. Имала је две колективне изложбе, међународну изложбу и две ликовне колоније.
 
... Коста Андрејевић рођен је у Нишу, а сада живи у Кучеву. Сликарством се бави још од раног детињства и има своју јасну поруку и тему. На његовим сликама виде се две теме: етно тема и тема везана за железницу.
Његове слике су живе, оне му дају сјај и технику рада.
Излагао је у више градова у бившој Југославији и данашњој Србији. Дванаест пута излагао на Међународној излозби слика у Лапову. На четвртој и десетој добио је специјалну награду, а на седмој био је победник публике.
Учествовао је на девет ликовних колонија под називом "Равништарка", на две ликовне колоније у Врањској бањи, једној у Костолцу, као и на колонији у спомен дому Михајло Пупин у Идвору, те на једној приватној ликовној колонији "Зага арт" у Нересници.
Излагао је у следецим местима: Инђији, Кучеву, Каони, Димитровграду, Великом Градисту ("Ноћ музеја"), Узицу, Лајковцу, Мајданпеку, Костолцу, (поводом 170 година јубилеја од Миланског едикта), Доњем Милановцу, Позаревцу, Београду, Пироту, Зрењанину, Зајецару, Лапову, а  у Будимпести је добио почасну диплому и златну медаљу, .
Шест пут је учествовао на Браничевској  палети у Кучеву. Ове године је уцествовао на интернационалној ликовној колонији у Охриду".