14. ТРУБА - ЉУБОМИР РАДУЛОВИЋ НАЈБОЉИ ТРУБАЧ

Завршен је 14. Фестивал "Труба Мирослава Милета Матушића".
 
По четрнаести пут у Кучеву су се, у славу Милета Матушића надметали српски трубачи. Част да понесе титулу најбољег ове године је припала Љубомиру Радуловићу из Неготина, док је за најбољи оркестар проглашен оркестар Бојана Крстића из Владичиног Хана.

У такмичарском делу програма наступили су оркестри : „Дар Мар“ из Књажевца, Марка Трнавца из Мршеља, Београдски трубачки, оркестар Владимира Ивановића из Загужања, Трубачки оркестар „Хајдук Вељко“ из Неготина, „Тимочки весељаци“ из Књажевца, „Мија Бонџулића“ из Луновог Села-Ужице и Трубачки оркестар Бојана Крстића из Владичиног Хана а у ревијалном Катарина Ђурић  која је свирала виолину и Циркусфера са  Ватреним перформансом. Награде најбољим уручили су заменик председника општине Небојша Митровић и директорка Центра за културу Јасмина Благојевић.

Све такмичаре, на 14.Фестивалу „Труба Мирослава Милета Матушића“ оцењивао је  жири у саставу: др Данка Лајић Михајловић, етномузиколог;  Миша Богдановић, проф трубе и Велизар Матушић, музичар и представник породице Матушић. Жири је донео одлуку и доделио награду за Најбољи оркестар и  Најбољег трубача за најбоље извођење композиција Милета Матушића 14.Фестивала „Труба Мирослава Милета Матушића“.
 
По први пут, ове године, трубачи нису наступили соло већ уз пратњу оркестра. Сви  оркестри  извели су  програм који чине: једна композиција, коло или песму из опуса Мирослава Матушића, друга нумера је из музичке ризнице источне Србија Након тога  оркестри изводили су програм по слободном избору у оквирима традиционалне музике.