14. ТРУБА - ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА

У вечерњем термину другог дана 14. Фестивала "Труба Мирослава Милета Матушића", (уторак, 23.07.2019),  у Великој сали Центра за културу у Кучеву, одржана је пројекција домаћег играног краткометражног филма "Пусти ме да нађем срцу лек", младог редитеља Милоша Чолића.
У потрази за послом и кровом над главом, млади Новица (Перовић) започиње везу са средовечном удовицом Натом (Карановић). Новица код Нате налази све што му је потребно, и док јој помаже око одржавања домаћинства, њих двоје се све више зближавају. Када њихова веза постане главни трач у селу, Нати се јавља син који живи и ради у Бечу, и осуђује је због тога. Од тог тренутка Ната почиње да се удаљује од Новице, што њега полако доводи до лудила.
Главне улоге у овој љубавој драми тумаче Мирјана Карановић и Вучић Перовић. "Пусти ме да нађем срцу лек" је Чолићев дипломски филм на београдском Факултету драмских уметности, на катедри за филмску и ТВ режију. Снимљен је за 10 дана на локацијама Великог Градишта, Голупца и околних села. Милош Чолић је родом из тог краја и увек су га интригирале приче о влашкој магији и сличним веровањима која су заступљена у том крају Србије.