ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА - ИВАН МАКСИМОВИЋ

 
Изложба фотографија "Косово не / стваран живот"
аутор Ивана Максимовића
Четвртак, 25.април 2019.
19 часова 
 
Галерија савремене уметности 
Центар за културу Кучево
 
 
 
Иван Максимовић је рођен 20. октобра 1977. године, у Приштини. Живи у Звечану. Ожењен 2006. – Дипломирани вајар. Факултет уметности, универзитет у Приштини - Звечан. Фотографијом се бави преко 20 година. Три године био студент демонстратор на предмету Фотографија на матичном факултету. Похађао више кратких курсева
ТВ и радио новинарства, сарађивао са новинарима из више земаља. У то време се јавља и интересовање за документарни филм и тако настаје неколико кратких,
између осталог: Бојкот Народа (2013), Машинска радионица (2013) Дело вере (2014), Свети Сава и Косовски завет данас (2014) и др. Радио репортаже, вести, интервјуе. Превођен на преко 10 језика. Идејни творац, покретач, и аутор прве четири приче аудио – визуелног пројекта „Уметност живота” 
(www.umetnostzivota.net). Серијом радијских интервјуа који су емитовани у получасовном недељном термину, што је пратило и представљање на веб-сајту уз репродукције радова и документарне фото – приче о самим ауторима, обухваћен је период живота више српских и неалбанских уметника са Косова и Метохије који су стварали након 1999. године, до тада потпуно скрајнути из фокуса јавности. Пројекат је завршен пригодном монографијом.
 
Фотографије и карикатуре су објављиване у готово свим дневним новинама и већини часописа на српском језику укључујући и Националну географију.
Такође и у онлајн издањима специјализованих фото часописа на немачком и енглеском језику, као и у стручним монографијама на српском језику. Неке од фотографија коришћене су у истраживачким пројектима у Украјини, Русији, Великој Британији.