ЛИКОВНИ КОНКУРС: ВЕЛИКАНИ СРПСКОГ ПОЗОРИШТА 2

 

 

Удружење грађана "Жанка Стокић", Месна заједница Раброво и Центар за културу "Вељко Дугошевић" Кучево расписују други круг Конкурса за израду портрета  глумаца који су оставили неизбрисив траг у историји српског позоришта. 

 

Удружење грађана "Жанка Стокић", Месна заједница Раброво и Центар за културу "Вељко Дугошевић" Кучево, под покровитељством општине Кучево, отворили су сталну изложбену поставку "Великани српског позоришта" у малој сали Дома културе у Раброву.

Како је највећа српска глумица Жанка Стокић значајан део живота провела у Раброву, где се од 2002 године одржавају Позоришне свечаности "Жанки у част", указала се потреба да се на једном месту обједине портрети великана позоришне сцене Србије, кроз сталну изложбену поставку, портрета глумаца који су оставили неизбрисив траг у историји српског позоришта.

Расписује се други круг Конкурса за израду портрета глумаца са списком имена у прилогу. Портрети се могу радити у различитим сликарским техникама. Препоручене димензије су 50X30 и 70Х50. Сви заинтересовани уметници требало би да изаберу портрет који желе да раде, са списка у прилогу. На електронску адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. заинтересовани уметници треба да потврде учешће на конкурсу као и избор глумца чији ће портрет радити. Уз пријаву послати биографију и портфолио.

Радове ће оцењивати комисија у саставу: Бојан Вељковић, мастер примењени уметник и Љиљана Јовић, историчарка уметности.

Рок за слање радова је 12. фебруар 2019.године. Радове слати на адресу: Центар за културу "Вељко Дугошевић", Трг Вељка Дугошевића 30, 12240 Кучево. Приликом слања поштом нагласити да трошкове слања сноси прималац.

Одабрани радови ће бити опремљени и постављени у малој сали Дома културе у Раброву као стална изложбена поставка "Великани српског позоришта". 

Допуњен списак уметника чији портерети се могу сликати:
Жанка Стокић
Милорад Мандић Манда
Велимир Бата Живојиновић 
Бора Тодоровић
Мија Алексић
Мића Томић
Јелена Јовановић Жигон
Драгомир Бојанић Гидра
Михајло Бата Паскаљевић
Радмила Савићевић
Данило Лазовић
Јосиф Татић
Ташко Начић
Никола Симић
Мирјана Вукојичић,
Живка Матић,
Ита Рина,
Бранко Плеша,
Добрица Милутиновић
Раша Плаовић
Драган Лаковић
Предраг Лаковић
Богољуб Митић-Ђоша
Бојан Ступица
Љубиша Јовановић
Милан АјвазВиктор Старчић
Драгутин Добричанин
Марко Тодоровић
Мирјана Коџић
Драгољуб Милосављевић Гула
Драгомир Фелба
Предраг Тасовац
Драгомир Чумић-Драго Чума
Петар Банићевић
Драгутин Добричанин
Станислава Пешић
Невенка Урбанова
Живојин Жика Миленковић
Слободан Цица Перовић
Маринко Маџгаљ
Соња Савић и
Небојша Глоговац